Tudtad, hogy a tiramisu szó azt jelenti, hogy „dobj fel”?

Ezzel a recepttel biztos lehetsz benne, hogy a vendégeid fel lesznek dobva! Lássuk az elkészítést:

Egy közepes méretű edényben verjük fel a tojássárgáját 65g cukorral. Egy fakanál segítségével adjunk hozzá mascarponét, habbá vert tojásfehérjét, tejszínt és csereszynelikőrt. Mindezt addig keverjük, míg egységes és lágy elegyet nem kapunk. 

A maradék cukrot feloldjuk a kávéban. Ezután belemártjuk a babapiskóták végeit, minél gyorsabban, hogy ne ázzanak teljesen át a kávétól. A babapiskótákat egymás mellé fektetjük egy kisebb tepsiben, majd egy rétegnyi mascarponés keveréket kenünk rá – majd mindezt újból megismételjük, úgy, hogy a mascarpone legyen felül!

Letakarjuk és több órán át hűtjük. Tálalás előtt közvetlenül szórjunk kakaót a tetejére.

  • 6 tojássárgája
  • 1 csészényi kristálycukor
  • 450g mascarpone
  • 6 tojásfehérje
  • 1/4 csészényi tejszín
  • 3 evőkanál cseresznyelikőr
  • 1 1/4 csésze hideg espresso
  • 25 db babapiskóta
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor